Снимка: фейсбукЛекари, адвокати, архитекти и обикновени хора са заявили готовност

...
Снимка: фейсбукЛекари, адвокати, архитекти и обикновени хора са заявили готовност
Коментари Харесай

Интерес и от чужбина към земята, която варненец дарява за хоспис

Снимка: фейсбук

Лекари, юристи, архитекти и елементарни хора са декларирали подготвеност да оказват помощ с персонален труд, пари и познания за създаване на приют в близкото до Варна село Константиново.

Това разкри пред Дарик Варна Марин Урумов, който предишния месец разгласи желанието си да подари декар и половина земя от дворното си място в селото за създаване на приют.

50-годишният счетоводител и лицензиран оценител на недвижими парцели означи, че нито една организация от България не е показала интерес, към предлагането, като се изключи „ една-две строителни компании, които желаеха да строят и продават след това жилищата си ”. 

Към момента са извършени предварителни диалози единствено с немска компания, която показала интерес да строи дом за възрастни германци, съобразено с изискването на Урумов - най-малко две стаи в бъдешия приют да са за обществено слаби българи, за които да се грижат безплатно през цялото битие на дома. 

Следващата седмица представители на немските вложители идват на оглед в Константиново, разкри още Марин Урумов.

Обаждане той е получил и от българка, живееща в Германия, с която също следва скорошна среща. Интерес е бил проявен и от Чили. Жена, показала се като рехабилитатор от южноамериканската страна, предложила да се построи рехабилитационен център (тип селище) за деца с детска церебрална парализа, чиято терапия да се прави чрез особено подготвени кучета и коне.

Намерението си да подари половината от дворното си място Марин Урумов разгласява на 14 януари във Facebook. Постът му провокира лавина от лайкове и споделяния. До момента лайковете са над 3400, а споделянията надвишиха 4200.  

В парцела, който подарява, може да се построи приют на два етажа с 2000 кв. м. разгъната застроена повърхност. Заедно с обзавеждането това би коствало към милион лв., демонстрират грубите сметки на лицензирания оценител на недвижими парцели. 

Урумов изясни, че не бърза с решението за даряване на земята за създаване на приют. Надява се, че ще се появи сериозен вложител, който няма да желае да си прави ПР или да печели от неговото предложение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР