Снимка: ЕПА/БГНЕСПолша иска постоянна военна база на САЩ и е

...
Снимка: ЕПА/БГНЕСПолша иска постоянна военна база на САЩ и е
Коментари Харесай

Полша дава на САЩ 2 млрд. долара за постоянна въздушна база

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полша желае непрекъсната военна база на Съединени американски щати и е подготвена да заплати до 2 милиарда $, писа електронното издание " Политико ". Това съдържало предложение на Министерството на защитата, с което се е сдобил локалният новинарски портал Onet.
Предложението отразява желанието на Варшава да построи по-тесни връзки в областта на сигурността със Съединени американски щати и да има американски бойци на своя територия, разяснява изданието. Усилията за това датират от влизането на Полша в НАТО през 1999 г., само че получиха незабавен темперамент в подтекста на съветската анексия на Крим преди четири години.
Моментът за правене на предлагането не е инцидентен, съгласно " Политико ". То е отправено единствено месец преди водачите от НАТО да се съберат на среща в Брюксел, полската самодейност сигурно ще провокира гнева на Русия и ще бъде възприета със песимизъм от европейските съдружници, които желаят да подобрят връзките си с Москва.
„ Предложението отразява ясната и належаща потребност да се разположи за непрекъснато американска дивизия в Полша, а Варшава ще се ангажира да подкрепи доста това, като даде сред 1.5 милиарда и 2 милиарда $ за установяването на взаимни военни съоръжения и обезпечаването на по-свободно напредване на въоръжените сили на Съединени американски щати “, се споделя в документа на военното министерство.
Варшава също по този начин се ангажира „ да споделя тежестта на военните разноски, което би направило решението по преференциално за американското държавно управление и би отстранило паниките на Конгреса в несигурните бюджетни времена “.
От пресслужбата на полското Министерство на защитата потвърдават, че документът, озаглавен „ Предложение за непрекъснато военно наличие на Съединени американски щати в Полша “ от 2018 година е същински. Оттам декларират също, че не е систематизиран. Той съдържа информация за препоръчаните места за военни бази, лечебни заведения и вероятни учебни заведения, или даже гимнастически салони за фамилиите на военнослужещите. Документът е изпратен на американското администрация и на Конгреса.
Военното ведомство удостовери, че е изпратило предлагането във Вашингтон преди да се съветва първо с външното министерство и с президента Анджей Дуда, който е главнокомандващ въоръжените сили на страната. „ Документът не изискваше детайлни контакти с Министерството на външните работи “, обявиха от военното ведомство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР