Снимка: ЕПА/БГНЕС Приключи историческата среща на четири очи между лидера

...
Снимка: ЕПА/БГНЕС Приключи историческата среща на четири очи между лидера
Коментари Харесай

Историческата среща между Ким Чен-ун и Тръмп приключи позитивно


Снимка: ЕПА/БГНЕС

Приключи историческата среща на четири очи сред водача на Северна Корея Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп в Сингапур.

Разговорът сред двамата бе последван от договаряния в уголемен формат, които продължиха към час и половина, предават международните организации във вторник.

В състава на американската делегация бяха държавният секретар Марк Помпео, съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, началникът на канцеларията на Белия дом Джон Кели и прессекретарят на президента Сара Сандърс.

От севернокорейска страна участваха зам.-председателят на ръководещата Корейска трудова партия Ким Йон-чхол, министърът на външните работи И Йон-хо, министърът на националните въоръжени сили Но Гуан-чхол и по-малката сестра на севернокорейския водач Ким Йо-чен.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун декларирал при започване на срещата, че е заинтригуван да работи в тясно съдействие с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, написа в. " Стрейт таймс ", представен от ТАСС и Ройтерс. Ким признал, че " това няма да е просто ", само че изразил предпочитание да реализира тази цел.

" Преодоляхме всички типове песимизъм и спекулации във връзка с тази среща на върха, аз мисля, че това е добре за света ", декларирал севернокорейският водач съгласно сингапурския всекидневник.

Прави усещане отсъствието и на Цой Сон-хи, шеф на департамента за Северна Америка в севернокорейското министерство на външните работи. Известна с положителното си притежаване на британски език, тя изигра значима роля при подготовката на срещата и се очакваше да участва на нея.

След срещата на четири очи сред двамата водачи президентът на Съединени американски щати я дефинира като " доста, доста добра " и съобщи, че има " отлични връзки " със севернокорейския водач.

" Предстоят страхотни диалози и, уверен съм, голям триумф. Ще имаме страхотни връзки, нямам подозрение, бяха думите на Тръмп след първичното му здрависване с Ким Чен-ун преди диалога им на четири очи.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР