Снимка: ДФЗЗемеделските производители от днес могат да кандидатстват за подпомагане

...
Снимка: ДФЗЗемеделските производители от днес могат да кандидатстват за подпомагане
Коментари Харесай

Започна приемът на заявления за инвестиции в растениевъдството

Снимка: ДФЗ

Земеделските производители от през днешния ден могат да аплайват за подкрепяне по схемата „ Помощ за вложения в материални активи в аграрни стопанства, свързани с първично произвеждане на растениевъдна земеделска продукция ”. Документи ще се одобряват до 28 февруари в регионалните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие “, написа blagoevgrad.utre.bg.

Производителите на плодове и зеленчуци ще могат да се възползват от 4 пъти по-голям бюджет през 2020 година по схемата. През 2019 година в направлението беше разпределен запас от 3,6 млн.лв. За актуалната бюджетът е повишен на 18,6 млн.лв.

Помощта покрива до 50% от допустимите разноски за вложения, само че не повече от 120 000 лв.. Тя се дава под формата на финансова дотация за закупуване на машини, съоръжение и линии за подготовка, изстудяване и предпазване при производството на лична първична земеделска продукция.

По предложение на браншовите организации в бранш „ Растениевъдство ” обсегът на схемата е уголемен, като се включват и машини, съоръжение и уреди за отбрана от слана и градушки.
Кандидати по схемата могат да бъдат аграрни стопани, дребни и междинни предприятия, приети групи или организации на производителите.

Целта на държавната помощи е да подтиква земеделските стопани да създадат вложения за възстановяване на общата продуктивност и резистентност на стопанствата си и по-специално да понижат индустриалните разноски.

За първи път в помощ на бенефициентите е оповестена и информация за най-често допусканите неточности при кандидатстване. Сред тях са случаите, при които декларираното съоръжение или действия не попадат в обсега на допустимите вложения, даване на непълна аргументация, липса на документи и други На интернет страницата на Държавна фирма „ Земеделие “ е оповестена както информация за най-често допусканите неточности, по този начин и напътствията, и документите за кандидатстване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР