Снимка defender.spb.ruНеприятно предложение се обсъжда по върховете на европейските финансови

...
Снимка defender.spb.ruНеприятно предложение се обсъжда по върховете на европейските финансови
Коментари Харесай

Ексклузивно! Черна вест долетя от Европа - махат гарантираните депозити от 100 000 евро!


Снимка defender.spb.ru

Неприятно предложение се разисква по върховете на европейските финансови институции, научи БЛИЦ. Ужасяващата вест долетя от сърцето на Стария континент - Европейската централна банка сондира предложение за анулация на обезпечените депозити до 100 000 евро. " С надълбоко страдание би трябвало да ви уверя, че това не е подправена вест, аофициално предложение на ЕЦБ, оповестено в просторен документ на 8 ноември 2017 година, целящ да бъде ревизирана политиката на европейските финансови институции по време на рецесия ", се показва в мнение на шефa на Европейската централна банка Марио Драги, написа Блиц.

В понеделник самият Драги съобщи, че не може да има единна европейска скица за гарантиране на депозитите, в случай че равнището на неприятните заеми не бъдат понижени.   От ЕЦБ даже показват, че в случай че банкрутът на една банка наподобява неминуем, то забележителен брой инвеститори ще желаят да изтеглят своите средства от нея, защото не имат вяра на схемата с гарантирането на депозитите. И това очевидно е мотив тази скица да бъде изменена и депозитите да не бъдат обезпечени.  

Оказва се, че елементарният европеец, а включително и елементарния българин, няма да има право да тегли личните си пари от фалираща банка, те няма да бъдат обезпечени, само че за сметка на това след петдневно очакване ще може да получи пари за покриване на най-елементарните си потребности.   Все още неуместната концепция не е влезнала в действие, само че в случай че това стане факт парите на милиони европейци, включително и българи, ще останат без нужната държавна отбрана.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР