Снимка: БулфотоЗаместник-директорът на Софийския затвор Десислав Трайков подаде оставка. Причината

...
Снимка: БулфотоЗаместник-директорът на Софийския затвор Десислав Трайков подаде оставка. Причината
Коментари Харесай

Заместник-директорът на Софийския затвор хвърли оставка

Снимка: Булфото

Заместник-директорът на Софийския затвор Десислав Трайков подаде оставка. Причината е изявление на Румен Петков за системата на пандизите и пандиза в София. Това стана по време на брифинг в Министерството на правораздаването, даден от Трайков и министъра на правосъдието Данаил Кирилов.

Миналия месец Трайков подаде оставка от поста и.д. шеф на Софийския затвор, като повода също беше изявление на Петков, ориентирано по думите му против него, във връзка със случая с Владимир Куйович, арестуван с подправена шофьорска брошура в нарушаване на режима му в затворническото общежитие. Оставката беше призната от министър Данаил Кирилов.

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов заяви през днешния ден, че до вторник ще се въздържи от коментар дали ще одобри оставката на Трайков. Той добави, че чака митинг на синдикатите в отбрана на Трайков.

" Този път, обаче, ще откажа да се одобри виновност без доказателства, единствено с изказвания. Първият път открих, че Трайков е спазил закона, само че не е съобразил момента, в който е дал единодушие да се реализира законовото право на Куйович да употребява отпуск на база на направени от него работни дни ", изясни Кирилов.

Той уточни, че е разговарял с Румен Петков, с който са се разбрали да проведат среща, като изрази вяра да показа доказателства за изказванията му. По тематиката с предварителното освобождение на наказания за ликвидиране Джок Полфрийман, Десислав Трайков съобщи, че е показал на съда седем листа негативно мнение за него, в което е изразил мнение, че не следва той да бъде освободен предварително.

Министър Кирилов изясни, че и пред двете правосъдни инстанции ГДИН е дала негативно мнение за освобождението.

Министър Кирилов изрази персонално мнение, като жител, че решението на Апелативния съд - София, е голословно в сегашния миг във връзка с наказания. Той поддържа позицията на български парламентаристи, че в такива случаи решаващият съд би следвало да показа пред обществото задълбочено и в елементи своите претекстове. Правосъдният министър изясни, че в случай че Полфрийман извърши противоправно действие, той следва да доизтърпи присъдата си. По думите му административните и правосъдните актове следва да получат заслужен спор в обществото.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР