Снимка БулфотоЗадължителен приемен ден на кмета. Това предвиждат промени в

...
Снимка БулфотоЗадължителен приемен ден на кмета. Това предвиждат промени в
Коментари Харесай

Депутатите решават! За кметовете няма мърдане! Вече ще трябва да отговарят очи в очи пред избирателите си

Снимка Булфото

Задължителен приемен ден на кмета. Това плануват промени в Закона за локалното самоуправление. Идеята към този момент е импортирана в Народното събрание и се чака да проработи от новия мандат, заяви бТВ.

В село Горна Малина кметът от дълго време се среща с жителите един път седмично. Питат го какво ли не. В случая - за детската площадка. Кметът Ангел Жиланов счита, че персоналните срещи един път седмично са наложителни. Тъй като хората към този момент са привикнали с този приемен ден и всички въпроси, които не търпят отсрочване, се слагат непосредствено пред кмета. В по-малките обитаеми места кметът дава отговор за всичко. Така майките в Горна Малина се интересуват главно от площадката за игра и батута.

Според вносителите на измененията в закона, неналичието на наложителен приемен ден е пропуск, който би трябвало да се поправи. Да имат най-малко веднъж приемен ден седмично за своите жители, защото те са директно определени и не могат да се крият от своите жители, показва депутатът Славчо Атанасов. Промените в закона ще задължат кмета да приема хората персонално, а не да ги изпраща при своите заместници.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР