Снимка БулфотоВчера поставихме началото на Национална кампания в подкрепа на

...
Снимка БулфотоВчера поставихме началото на Национална кампания в подкрепа на
Коментари Харесай

Премиерът готов да стане донор: Спасяваш живот и част от теб продължава да живее

Снимка Булфото

Вчера поставихме началото на Национална акция в поддръжка на донорството и трансплантациите. Искам да предизвикаме полемика в обществото, фамилиите и учебните заведения, с цел да подпомогнем хиляди хора, които имат потребност от късмет за живот. Нека тези хора имат шанса да се върнат в фамилиите си. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев на съвещание на Министерски съвет, съобщи вести.бг.

 

" Карта ще дава опция приживе хората да имат право да решат дали желаят да са донори на органи. Нека чакащите за трансплантация имат късмет за живот ", сподели още той. 

" В България се вършат най-модерните трансплантации и интервенции. Имаме прелестни хирурзи. Някой приказват, че от предразсъдъци донорството е неразвито в България. Успешна донорска акция, значи че част от теб продължава да живее. В същото време спасяваш живот ", разкри премиерът Бойко Борисов. 

“1151 души чакат трансплантация ”, добави Ананиев.

" След трансплантацията оперираните стават здрави хора. Нека хората помислят и да го преценяват. Ако толкоз премислят какво ще се случи, в случай че дарят орган, дано да го видят от егоистичната страна  – една част от теб продължава да живее ", разяснява Борисов.

" Освен множеството институции, всички религиозни общности ме поддържаха в кампанията за донорството ", добави  Ананиев. 

" Надявам се всички да поддържат акцията за донорство, аз го направих ", прикани Борисов. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР