снимка БулфотоВъзобновяват се присъствените учебни занятия в системата на предучилищното

...
снимка БулфотоВъзобновяват се присъствените учебни занятия в системата на предучилищното
Коментари Харесай

Учениците се връщат в клас на 15 септември

снимка Булфото

Възобновяват се присъствените образователни занятия в системата на предучилищното и учебното обучение се възобновяват. Учебният развой се провежда и организира в сходство с направените от Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазванетоНасоки за работа на системата на предучилищното и учебно образование през образователната 2020-2021 година в изискванията на COVID-19. Това излиза наяве от заповед на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, издадена през днешния ден.

Присъствената активност във висшите учебни заведения се реализира съгласно условията на съответното висше учебно заведение и при съблюдаване на въведените в страната общи противоепидемични ограничения. При опция обучителният развой се организира и от разстояние в електронна среда посредством потреблението на осведомителни и информационни технологии. Езикови и просветителни центрове, както и занимални, проведени от юридически и физически лица, дават услугите си в електронна среда, а при неспособност – при обезпечаване на физическа отдалеченост сред лицата от 1.5 метра и при съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения. По отношение визитите на външни лица/свижданията в лечебни заведения – считано от на следващия ден, 1 септември, същите се позволяват само за околните на пациенти в терминален етап. Със същата заповед в профилираните институции за даване на обществени услуги и за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни се позволяват визити на външни лица по изключение и по преценка на шефа.

Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, театрални прояви, концерти, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство) могат да се провеждат и организират при претовареност на местата до 50 % от общия им потенциал на закрито и намерено (в това число в читалища, културни домове, частни обекти, военни клубове и други), при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 метра.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР