Снимка БулфотоВъведените нови мерки в борбата с коронавируса засегнаха и

...
Снимка БулфотоВъведените нови мерки в борбата с коронавируса засегнаха и
Коментари Харесай

Новите мерки са факт: Стадионите отворени само на 30%, без публика на закрито

Снимка Булфото

Въведените нови ограничения в битката с ковид засегнаха и спорта.

Министерството на здравеопазването разгласи нови ограничения за битка с ковид, които засягат и спорта. Служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров обясни на брифинг, че преди да се вземе решение за ограниченията са извършени голям брой срещи. Той посочи обаче, че няма място за суматоха сега. 

Според новата заповед на министъра, която влиза в действие от 7 септември, професионалните спортни мероприятия навън ще могат да се организират с аудитория, само че при претовареност на единствено 30% от потенциала на спортните уреди. Феновете ще би трябвало да бъдат ситуирани през три седалки или на отдалеченост не по-малка от 1.5 метра. 

Посещенията на фитнеси се позволява при запълване на потенциала до 30%, а на спортни центрове, плувни басейни и други се позволява при 50% потенциал и единствено от самостоятелен темперамент. Професионални надпревари на закрито ще се организират без аудитория. Мерките ще важат до 30 октомври тази година, написа Sportal.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР