снимка: БулфотоЦентърът по заразни и паразитни болести вече разполага с

...
снимка: БулфотоЦентърът по заразни и паразитни болести вече разполага с
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Граничните мерки със сигурност ще останат в действие и през следващите два месеца

снимка: Булфото

Центърът по заразни и паразитни заболявания към този момент разполага с по-мощна машина, с която ще се вършат повече секвенции. Тя ще проработи до седмица-две ", оповестява още той.

Идващи си от Англия българи евентуално ще внесат индийския вид на коронавируса у нас, предизвестяват здравните управляващи. Във Англия е най-голямото разпространяване в Европа на новата вариация на вируса, а българската общественост на Острова е измежду най-големите.

“В идните месеци, в които доста от работещите и живеещите там ще си дойдат, рискът от импорт е огромен. Освен това той е засечен към този момент в 26 страни в Европа. По тази причина граничните ограничения сигурно ще останат в деяние и през идващите два месеца, в които ще продължи епидемиологичната конюнктура, а най-вероятно и по-късно, както и в цяла Европа. За момента стягането им съответно за Острова не се обмисля ”, разяснява пред “24 часа ” основният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР