Снимка БулфотоЦените на роуминга между България и Македония поевтинява. Това

...
Снимка БулфотоЦените на роуминга между България и Македония поевтинява. Това
Коментари Харесай

Борисов успя! Цената на роуминга между България и Македония пада

Снимка Булфото

Цените на роуминга сред България и Македония поевтинява. Това стана допустимо след подписания през днешния ден Меморандум за съгласие сред Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията на Република България и Министерството на осведомителното общество и администрацията на Република Македония за понижаване на интернационалните цени за роуминг и телекомуникационни услуги, оповестиха от пресцентъра на МТИТС.

Споразумението беше подписано от министър Ивайло Московски и неговия македонски сътрудник Дамян Манчевски в наличието на министър-председателите на двете страни Бойко Борисов и Зоран Заев.

Документът планува страните да насърчат мобилните оператори за постигането на съответни съглашения между тях, които да доведат до трайното понижаване на интернационалните цени на роуминг услугите. Цените на мобилните диалози сред България и Македония са едни от най-високите в Европа. Те са сред 2.99 лева и 6.99 лева на минута и към 25 лева на мегабайт. Подписването на тази междуправителствена конвенция е израз на политическата воля, с която ще изпратим ясно обръщение, че интеграцията на Западните Балкани е от изключителна значимост за приобщаването им към Европейски Съюз, съобщи министър Московски. Това ще стимулира телеком операторите да сключат съглашения за действително понижение на цените за диалози в роуминг и за прилагане на интернет, добави той.

Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с Европейския съюз е измежду целите на българското държавно управление и на българския еврокомисар Мария Габриел. Предстои спор на европейско равнище за отпадане на високите цени за роуминг, само че България е първата страна, която направи действителна крачка в тази посока. Това са единствено част от ограниченията за възстановяване на свързаността на всички нива в района, което директно ще се отрази на контактите сред жителите и компаниите.

Очаква се на 6 декември да бъде подписано същото съглашение и с Република Сърбия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР