снимка БулфотоТази година сме работили общо 140 дни, за да

...
снимка БулфотоТази година сме работили общо 140 дни, за да
Коментари Харесай

От днес вече работим за себе си, не за държавата

снимка Булфото

Тази година сме работили общо 140 дни, с цел да попълним държавната хазна. Това не се е случвало от цяло десетилетие.

Днес настава така наречен Ден на данъчната свобода, изчисляван по традиция от икономистите в Института за пазарна стопанска система. Данните демонстрират, че в изискванията на пандемия сме работили най-дълго, с цел да се издължим към държавния бюджет, осведоми БНР.

Въпреки тежкия удар на пандемията предстоящите доходи в бюджета са в размер на повече от 47,5 милиарда лв., а предстоящият размер на брутния вътрешен артикул е към 124,5 милиарда.

Това значи, че приблизително за един ден българите създават по 341 милиона лв., пресмятат икономистите анализатори и показват, че в случай че всичко направено от началото на годината постъпва в бюджета, то нужните 140 работни дни изтичат през днешния ден.

Работещите българи не престават да внасят от ден на ден в държавната хазна.

Наличните средства за разходните ограничения в отговор на рецесията са на първо място с помощта на данъкоплатците, които понасят тежестта на пандемията, считат още икономистите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР