Дивото къмпингуване е разрешено и това лято заради невъзможността да

...
Дивото къмпингуване е разрешено и това лято заради невъзможността да
Коментари Харесай

Неприета наредба: Дивото къмпингуване ще е разрешено и това лято

Дивото къмпингуване е позволено и това лято поради невъзможността да бъде призната разпоредба, която регламентира слагане на палатки и кемпери.

През 2019 година с смяна в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие се вкарва възбрана за къмпингуване тук-там, които не са особено избрани за тази цел, като тези места трябваше да бъдат избрани със специфична разпоредба. Глобите за нарушавания на възбраната започнаха от 500 лв. и се стигна до 3000, само че ще бъдат налагани единствено след приемането на наредбата. Тоест сега наказания няма, защото не е направен и подзаконовият нормативен акт, написа dnes.bg.

Борислав Райков, който е ръководител на Българската асоциация за къмпингуване и каравани, е на мнение, че въпросната разпоредба не е правилна:

" Законът за Черноморското крайбрежие е местен. Той урежда въпросите, свързани с Черноморското крайбрежие. България не се състои единствено от Черноморско крайбрежие, а има доста други места - цялата останала част от страната, за където все по този начин остават без никакъв правилник. Те не подтикват с нищо нито локални общини, нито частни притежатели на терени ".

Възможности у нас и в този момент има и те би трябвало да се поддържат:

" Идеалният вид е това нещо да се развива. Наистина, в последните години се появиха много нови къмпинги, някои от тях - добре направени. Ние, като консуматори на този тип услуга, къмпингарите, поддържаме, тъй като ние го търсим. И да има опция за свободно, несъмнено, стига да не са някакви предпазени, неразрешени територии и зони или да се пречи по някакъв метод. Фирмите и представителите, които оферират подобен тип съоръжение - кемпери, каравани и това също са във напредък ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР