Снимка БулфотоСтоличният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект

...
Снимка БулфотоСтоличният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект
Коментари Харесай

Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район Младост

Снимка Булфото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изиска оставката на основния проектант на регион " Младост " арх. Стефан Стефанов, тъй като е издал позволение за градеж в градинка до бл. 401 в " Младост " 4. В дейностите на районния проектант Фандъкова вижда  " очевиден бойкот и провокация ", написа БГНЕС .

" По моя заповед работна група с общински съветници от всички политически сили, основният проектант на София арх. Здравко Здравков и кмета на регион „ Младост “ арх. Русев, от няколко месеца преглеждат проблематичните парцели в „ Младост “ с планувано застрояване, които желаеме да запазим като градини и зелени площи. Днес разбрах, че до момента в който текат договаряния за пренасяне на тези парцели на общински терени, основният проектант на регион „ Младост “ е издал позволение за градеж на един от тях - при бл. 401 в „ Младост “ 4. Това с изключение на очевиден бойкот на договарянията е и провокация към нашите общи старания с Общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини ", написа Фандъкова в профила си във фейсбук. Тя упорства кметът на „ Младост “ да изиска оставката на основния проектант на региона - арх. Стефанов.



За БГНЕС краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на регион " Младост " арх. Румен Русев съобщи, че прави инспекция на сигнала и не може да освободи арх. Стефанов от поста. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР