Снимка: БулфотоСпецапелативният съд отстрани окончателно от длъжност главните инспектори в

...
Снимка: БулфотоСпецапелативният съд отстрани окончателно от длъжност главните инспектори в
Коментари Харесай

Съдът отстрани от длъжност двама служители в БАБХ-Бургас

Снимка: Булфото

Спецапелативният съд в профил дефинитивно от служба основните инспектори в Областната дирекция по сигурност на храните в Бургас Денка Нгуен и Димо Господинов, написа dir.bg.

Те са измежду петимата чиновници, обвиняване от спецпрокуратурата през август за присъединяване в проведена незаконна група за подкупи и длъжностни закононарушения на територията на област Бургас. Като началник на групата бе упрекнат шефът на Областната дирекция Георги Митев.

Според обвиняването те редовно правили фиктивни инспекции на търговски обекти в Бургаска област, както и спирали действителни инспекции, осъществявани от други чиновници в Областната дирекция. Неизвършени и прекъснати инспекции в търговски обекти бяха открити в Бургас, Слънчев бряг, Приморско, Созопол и Китен. В избрани случаи шефът на персонално спирал настоящи инспекции, въздействайки на свои подчинени на място.

Установено е също, че участниците в групата получавали сред 400 и 900 лв. от притежатели на търговски обекти в Бургаско за правенето от посочен от тях човек на наложителната за всеки обект " Система за самоконтрол ".

На петимата упрекнати през август 2019 година бяха избрани парични гаранции.

В хода на следствието бяха събрани нови доказателства за присъединяване незаконната група на още двама чиновници в Областната дирекция.

  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР