Снимка БулфотоСлед като президентът на САЩ призна арменският геноцид, реакцията

...
Снимка БулфотоСлед като президентът на САЩ призна арменският геноцид, реакцията
Коментари Харесай

Ердоган отговори на Байдън след признаването на арменския геноцид от САЩ

Снимка Булфото

След като президентът на Съединени американски щати призна арменският геноцид, реакцията от Анкара не закъсня.  Турският президент Реджеп Ердоган упрекна " трети страни " в интервенция в делата на Турция малко откакто Джо Байдън призна арменския геноцид.

Това съобщи Франс прес.

,,Никой няма изгода от обстоятелството, че дебатите, които би трябвало да се водят от историци, се политизират от трети страни и стават инструмент за интервенция в нашата страна``, се споделя в обръщение на Ердоган до арменския патриарх в Истанбул.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу пък съобщи, че " никой не може да дава на Турция уроци за личната ѝ история ".

Говорителят на турския президент Ибрахим Калън предложи на Съединени американски щати да погледнат личното си минало.

Решително осъждаме и отхвърляме изявлението на президента на Съединени американски щати, което единствено повтаря обвиняванията на враждебни към нашата страна среди. Съветваме президента на Съединени американски щати да огледа личното минало и настояще на страната си, написа Калън в Туитър, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР