Снимка: БулфотоЩе бъде обсъдено дали американски сили могат да участват

...
Снимка: БулфотоЩе бъде обсъдено дали американски сили могат да участват
Коментари Харесай

Стефан Янев: Ще се обсъди дали американски войници да участват в наша батальонна група

Снимка: Булфото

Ще бъде разисквано дали американски сили могат да вземат участие в българската батальонна бойна група. Това разгласи министърът на защитата Стефан Янев на Годишната конференция на началника на защитата.

„ Батальони имаме доста, а батальонна бойна група в този момент сътворяваме. Когато приказваме за дефицити, не приказваме за нещо, което може да бъде основано за 2 дни, приказваме за дефицити от позиция на стандартите на НАТО, условията в съюзна среда. В състава на батальонната бойна група би трябвало да има артилерия с диаметър какъвто ние нямаме.

" Това е един от детайлите, за който ще бъде направено питане и този недостиг да бъде напълнен. С американските представители ще беседваме по необятен кръг от тематики в границите на стратегическото партньорство сред двете страни. Вероятно ще имаме връзка по тематиката дали американски сили могат да вземат участие в състава на българската батальонна бойна група. Това е естествен диалог, само че решенията ще се вземат след диалози на друго равнище ", изясни Янев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР