снимка БулфотоСега не му е времето да търсим виновници. Това

...
снимка БулфотоСега не му е времето да търсим виновници. Това
Коментари Харесай

Дариткова: Сега не му е времето да сочим с пръст

снимка Булфото

Сега не му е времето да търсим виновници. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Даниела Дариткова. 

" Здравната система се оправя с предизвикването да се грижи за над 400 пациенти. Трябва да бъдат оценени случаите, които се акцентират като проблеми ", уточни тя.

" Нека да не анонсираме единствено случаите, които заради едни или други условия, имат трагично стичане на събитията. COVID-19 не подминава никого и в този смисъл доста изгубиха свои близки ", сподели още тя. " Изтъкват се проблемите на здравната система, които във времето, заради политизиране или други недостатъци на ръководството на системата, не бяха взети навременни решения. Сега не е време да търсим виновници ", изясни Дариткова.

Според нея невярата в българското население ще се обърне и хората ще се ангажират да съблюдават ограниченията, с цел да се защищити здравната система от пренатоварване. " Бяхме задоволително виновни да не предизвикаме парламентарна, политическа и държавна рецесия в този комплициран миг. Справяме се в кворума в границите на опциите, правилника и решението на националното заседание. Имаме доста сътрудници под карантина, контактни или заболели, по тази причина взехме решение, заради систематичния бойкот на сътрудниците от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, да приемем решение, в което те се включват онлайн в съвещанията. Това дава опция да действа, да приемем бюджет и да приемем закони, от които се нуждаят системите в страната ", добави тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР