Снимка БулфотоСамолет, за който се твърди, че е американски, е

...
Снимка БулфотоСамолет, за който се твърди, че е американски, е
Коментари Харесай

Руски медии гърмят: Военен самолет на САЩ лети над България към Крим

Снимка Булфото

Самолет, за който се твърди, че е американски, е бил видян в региона на Черно море след информациите за случая, при който съветски кораби са стреляли против украинските кораби, оповестяват съветските медии, цитирайки украински боен портал, написа Пик.

Според информацията самолетът е изхвърчал от американската военноморска база в залива Суда на полуостров Крит към 7 часа сутринта локално време, като по-късно е бил видян час и половина по-късно във въздушното пространство на България, летейки към Кримския полуостров.

Вчера Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия задържа три украински кораба, опитващи се плават към пристанището в Мариупол в Азовско море през Керченския пролив. Руските управляващи обявиха, че украинските кораби са нарушили съветските държавни граници, пробвайки се нелегално да плават в териториалните води на Русия. Руският външен министър Сергей Лавров назова случая акт на " недвусмислена провокация ", потвърждавайки, че Киев е нарушил интернационалното право.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи по-рано, че шарже дафер на Украйна ще бъде привикан във ведомството поради случая, обвинявайки Киев за " подробно обмисляне на интервенцията " и отхвърляйки, че става въпрос просто за случай, а не за авансово планувана интервенция.

Украйна от своя страна отхвърли нейни кораби да са сторили нещо неправилно, обвинявайки Русия във военна експанзия, като прикани интернационалната общественост да се активизира, с цел да накаже Русия. Украинският президент Петро Порошенко организира среща с висшето военно управление на страната и с началниците на службите за сигурност за налагането на военно състояние.

По време на случая общо шестима украински моряци са били леко ранени.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР