снимка БулфотоС20 милиона евро ще участва България в Инвестиционния фонд

...
снимка БулфотоС20 милиона евро ще участва България в Инвестиционния фонд
Коментари Харесай

Борисов: България инвестира 20 млн. евро в инициативата Три морета

снимка Булфото

С20 милиона евро ще взе участие България в Инвестиционния фонд към самодейността " Три морета ", в която страната ни е дружно с още 11 европейски страни, заяви министър председателят Бойко Борисов по време на съвещанието на кабинета, което се организира посредством видеоконферентна връзка, съобщи Българска телеграфна агенция.

Инициативата е извънредно значима платформа за районно съдействие с фокус върху връзките в търговско-икономическата област и върху основаването на по-голяма съгласуваност по линията Север-Юг в региона на енергетиката, превоза, връзките, осведомителните технологии, бизнеса, добави той във Фейсбук.

Инвестирайки в " Три морета ", разкриваме големи благоприятни условия за разгръщането на основни планове, сподели още Борисов и подсети, че единствено преди няколко дни българската страна стана притежател на 20% от терминала за полутечен газ край Александруполис в Гърция, което по думите му е мощен знак за дейното създаване на газопроводите по вертикалата Юг-Север.

Според премиера присъединяване на България в самодейността " Три морета " е геостратегическо и още по-силно затвърждава значимата роля на България в района. Затова националната съгласуваност на формата от българска страна ще бъде на доста високо равнище, съобщи Борисов, представен от Българска телеграфна агенция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР