снимка: БулфотоРолята на ЦИК при подготовка на изборите е ключова,

...
снимка: БулфотоРолята на ЦИК при подготовка на изборите е ключова,
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Най-важното е как се избират народните представители

снимка: Булфото

Ролята на ЦИК при подготовка на изборите е основна, без значение от държавното управление което ръководи. Това съобщи зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и евродепутат Ангел Джамбазки, представен от NOVA. 

„ Ако измененията се свеждат единствено до настояването за понижаване на броя на депутатите, е безмислено. По-важно е по какъв начин се избират народните представители. Има значение кой ще ги избере. Затова ние настояваме да се вкара учебен ценз при гласоподаване. Държавата е осигурила гратис обучение до 16 години. Това е просветителна норма, която би трябвало да се съблюдава “, безапелационен бе той.

„ Ще се съберем и ще обсъдим предложенията на министър-председателя. За да се внесат предложенията са нужни 120 подписа на народни представители. В този план би трябвало да залегнат и концепциите на съдружните сътрудници “, акцентира Джамбазки.

Сред настояванията на Вътрешна македонска революционна организация са въвеждането на донаборната работа и браковете да са сред мъж и жена, както е записано в Коинституцията.

Той разясни, че не слагат ултиматум, само че би трябвало да се вземат под внимание и техните оферти.

„ Президентът, който е определен мажоритарно няма законодателона самодейност. Не приказвам за актуалният, който явно ни е зложелател. Ние си мислим, че той би могъл да има опция да желае допитване “, сподели още евродепутатът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР