Снимка БулфотоПрезидентът Румен Радев предложи да се създаде един нов

...
Снимка БулфотоПрезидентът Румен Радев предложи да се създаде един нов
Коментари Харесай

Нинова разкри кои бяха спорните въпроси на КСНС и проговори за арестувания брат на депутата от БСП

Снимка Булфото

Президентът Румен Радев предложи да се сътвори един нов обединен орган за следствие на корупционни практики. Тази точка беше подкрепена само от мен и от него. Това съобщи пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след извършения Консултативен съвет по национална сигурност при президента Румен Радев, написа Пик.

" Двата въпроса, които бяха противоречиви и по които има разнообразни отзиви, през днешния ден видяхме по какъв начин бяха решени. Нов орган, който да проверява корупцията, няма да има. Ще има орган, който да се занимава с санкции и заявления ", изясни тя.

" Нов обединен орган, в който президентската институция да има отношение, няма да има. От това, което видях на КСНС, парламентарното болшинство към този момент е взело своето решение. То няма воля да се бори с корупцията, тъй като е част от нея ", сподели още социалистката.

" Ще разгледаме в парламентарната група случая с депутата Георги Стоилов, чийто брат беше задържан. Няма да избягаме от този въпрос ", даде обещание Нинова.

" Не съм тук, с цел да беседвам за Конгреса на Българска социалистическа партия. Не считам, че днешният КСНС има нещо общо с нашия конгрес. Президентът Радев още от предизборната акция приказва за този орган. Различията са явни. Те са кардинални и отдавнашни. Тук паднаха маските и се видя кой защо се бори ", разкри водачът на Българска социалистическа партия.

" По тематиките кой ще назначава органа и с какво ще се занимава явно няма единодушие ", разяснява Нинова и добави: " Не бяха признати две точки - да има проверяващ орган и да има баланс, когато той бива назначаван. "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР