Снимка БулфотоПрезидентът на България отправи ясно послание към главния мюфтия. Румен

...
Снимка БулфотоПрезидентът на България отправи ясно послание към главния мюфтия. Румен
Коментари Харесай

Радев към главния мюфтия: Трябва да се полагат общи усилия за предотвратяването на радикализацията сред младите

Снимка Булфото

Президентът на България насочи ясно обръщение към основния мюфтия.  Румен Радев се срещна с доктор Мустафа Хаджи през днешния ден, оповестиха от прессекретариата на президента.

" Националната традиция на мир и взаимна приемливост сред другите вероизповедания в България е построена на сигурна основа, по тази причина дружно би трябвало да пазим това дълго изграждано и реализирано с мъдрост съгласие ", е показал Румен Радев.

Той е изтъкнал, че просперитетът на страната е обвързван с равноправието и благополучието на всеки от нейните жители. На срещата е била разисквана тематиката за поддържането на мюсюлманските храмове у нас и акредитацията на Висшия ислямски институт.

Президентът Радев и основният мюфтия Мустафа Хаджи са изразили мнение, че би трябвало да бъдат полагани общи старания за предотвратяването на радикализацията измежду младежите посредством одобряване на обичайните полезности на религията.

Вероизповеданията имат значима роля за възпитаването на устойчива ценностна система в обществото, е било посочено на срещата.

Главният мюфтия Мустафа Хаджи е изразил задоволство от съдействието и пълноценния разговор сред вероизповеданията в България, както и убеденост, че равноправието и взаимното почитание сред жителите от разнообразни вероизповедания у нас ще се съхраняват и утвърждават в бъдеще. Той е изказал благодарност от името на общността за самодейността на президента, довела до осъвременяване на законодателството, което да подсигурява отбрана на обичайните български вероизповедания, тъй че да не се позволява радикализация. Главният мюфтия е благодарил и за уважението, което президентът показва към традициите на мюсюлманската общественост, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР