снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов застана зад новите по-твърди мерки, предложени

...
снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов застана зад новите по-твърди мерки, предложени
Коментари Харесай

Борисов: Изходът е един - социална изолация и карантина

снимка Булфото

Премиерът Бойко Борисов застана зад новите по-твърди ограничения, препоръчани от здравния министър проф. Костадин Ангелов. 

„ Доказаният резултат против COVID-19 е единствено един - понижаване на обществените контакти или карантина. За да облекчим лечебните заведения, които са на лимита на опциите, вкарваме ограничения за 3 седмици ", разяснява Борисов по време на постоянното държавно съвещание, на което кабинетът гласоподава удължение на изключителната епидемиологична конюнктура от 1 декември до 31 януари 2020 година На базата на решението на Министерския съвет със заповед на здравния министър ще бъдат избрани съответните параметри на краткотрайните противоепидемични ограничения, съобщи.

 
Премиерът Борисов напомни, че до сегашния миг страната ни е била с най-либералния режим за ограничение на разпространяването на ковид за опазване и на икономическите действия. Борисов акцентира, че за справяне с заболяването България взе участие наедно с останалите страни членки в обща доставка на ваксини за Европейски Съюз. „ Това ще е единственото, което ще даде опция на Европейския съюз като цяло да проработи отново по този начин, както би трябвало “, посочи Борисов.
„ Искам доста ясно хората да схванат, че след 3 седмици – на  21 декември, ще си позволим разхлабване на ограниченията, яслите, детските градини и учебните заведения ще отворят, моловете, заведенията за хранене и фитнесите гладко ще проработят “, сподели още министър-председателят Бойко Борисов. Той добави, че като отплата за този интервал страната ще обезпечи близо 400 милиона лв. за бизнесите, които ще бъдат с лимитирана активност. 
„ Намираме се в сложен миг, в който всички дружно би трябвало да се надигнем против нещо колкото познато, толкоз и непознато – пандемията от ковид. Защо споделям дружно – тъй като ние държавниците би трябвало да вземем сложни, само че мъдри решения, които да ви убедим дружно да прилагаме и изпълняваме “, подчертава министър председателят Борисов на държавното съвещание. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР