Снимка: БулфотоПремиерът Борисов да заяви позиция в защита на суверенитета

...
Снимка: БулфотоПремиерът Борисов да заяви позиция в защита на суверенитета
Коментари Харесай

Нинова съветва Борисов какво да каже на Ердоган за Кърджали

Снимка: Булфото

Премиерът Борисов да съобщи позиция в отбрана на суверенитета и териториалната ни целокупност на срещата си с Ердоган –Кърждали е България и духовната столица на Източните Родопи. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след изнесеното съвещание на Изпълнителното бюро на партията в Кърджали, съобщи „ Фокус “. 

Нинова посочи, че Българска социалистическа партия прави изнесени съвещания на управлението на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия в страната и обърна внимание, че това в Кърджали не е първото.

„ Днес сме в Кърджали дружно с регионалните, общинските ръководители, женското ни съдружие, младежите и всички структури. Започнахме разискване както на някои национални тематики, по този начин и на локални проблеми и намиране на решение на тези проблеми “, сподели водачът на Българска социалистическа партия. Във връзка с изявлението на президента на Турция Реджеп Тайп Ердоган за духовните граници на Турция, Нинова сподели: „ Първо, да заявим изрично, че Кърджали е България, Кърджали е духовната столица на Източните Родопи.

Изказването на президента Ердоган за душевните граници на Труция, които се простират до Кърджали, е следващата провокация към суверенитета и националната целокупност на България. Това е безусловно недопустимо за нас. Обявяваме се срещу намесата на непознати страни във вътрешните каузи на България “, сподели Нинова и акцентира, че позицията на президента Ердоган е в прорез с интернационалното право, интернационалните правила и правилата на добросъседство.

„ Настояваме на срещата, която се чака на 26 март да бъде декларирана изрично от министър-председателя на България позиция за отбрана на националния суверенитет и териториалната целокупност на страната. Призоваваме го в ролята на медиатор сред Европейски Съюз и Турция да мисли преди всичко за народа си и за националния суверенитет на България “, уточни водачът на Българска социалистическа партия, написа Блиц.

Корнелия Нинова съобщи, че на тази среща упорства, точно служейки на народа, министър председателят да сложи въпроса за компенсацията на тракийските бежанци. Нинова регистрира, че през 2008 година по искане на български евродепутати, е призната резолюция на Европейския парламент, в която се обвързват диалозите с Турция и бъдещето й участие в Европейски Съюз с споразумяване на двустранните връзки и включително споразумяване на тракийския въпрос.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР