Снимка БулфотоОпасна и трудна тема е темата за Западните Балкани.

...
Снимка БулфотоОпасна и трудна тема е темата за Западните Балкани.
Коментари Харесай

Борисов сравни Гоце Делчев с Че Гевара

Снимка Булфото

Опасна и сложна тематика е тематиката за Западните Балкани. Нашето председателство даде един рестарт на тази процедура.
Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на втория стопански конгрес в Пловдив. Събитието се провежда от Делфийския стопански конгрес, написа вести.бг.

Исторически ние сме се били с всичките  съседи и те с нас, резултатът е, че Западните Балкани са най-изостаналият район във всяко едно отношение, уточни Борисов.

Надявам се с сътрудниците от Северна Македония в комисията по история по най-бързия метод да одобряват нужните изводи, с цел да може договорът за добросъседство да се съблюдава и да продължим оптимално да ги поддържаме за Европейски Съюз и НАТО, уточни Борисов.

Той акцентира, че героите би трябвало да ни сплотяват, а не да стават ябълката на раздора. Един Че Гевара от Аржентина е отишъл да се бие за свободата на Куба и по-късно е умрял в трета страна, даде пример Бойко Борисов, разяснявайки спортната тематика за Гоце Делчев.
Гоце Делчев е български воин, който се е жертвал и е заложил всичко за свободата на Македония. За наслада Балканите имат сега политици с разсъдък и опит и ще преодолеем тези компликации, разяснява той.

За последните години са се вдигнали приходите 2 пъти, а Българска социалистическа партия се хвалят, че ще подвигат приходите. Как ще ги вдигате? От бюджета ли? Вече ви видяхме по какъв начин вдигахте и се сринахте. Доходи и заплати се подвигат с вложенията и с безнеса, с тези които прявят брутния вътрешен артикул, отсече Борисов.

Изключително положителната данъчна среда посочи министър председателят.

Тази година ще имаме голям масраф за нашите военни, с цел да бъдем адектватни, акцентира Борисов.

България сподели по какъв начин без да се засягат безстопанствен еинтереси да бъде еднообразно потребна и за себе си и за съседите. Преди месец с премиера Ципрас започнахме построяването на интерконекторната връзка с Александруполис - Димитровград, напомни Борисов и благодари на експертите, които вършат газовите тръбопроводи, с които се е видял по време на обиколките си из страната.

Снощи имах среща с опозиционния водач Мицотакис в Брюксел. Той ми е другар. И Ципрас, и Мицотакис са ми извънредно близки и на мен, и на България, съобщи Борисов.

Исками се да изградим връзката с Александруполус до автомагистрала Марица, умерено той може да бъде обществено - частно партньорство. От 1 август ни е подготвена Тол системата.

Ако тръгнем от София до Бургас или от София до Истанбул се кара по автомагистрали, има нова жп линия. Магистрала Струма е към своя край също по този начин, напомни той контактите ни със прилежащите страни. 

Имаме Велика България, велика Сърбия, велика Елада, за Македония да не приказваме - те са постоянно най-велики. Велики, велики, но най-бедни. Другите са по-малко велики, само че са с по-висок в пъти Брутният вътрешен продукт от нас. А ние можем да се свържем всички и да изградим автомагистрали, стоките да пътуват, уточни министър председателят. 

Имаме редкия късмет на тази територия Балканите, да създадем един прелестен бизнес климат, съобщи министър председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР