Снимка: БулфотоОколо 20% от заразените с коронавирус се нуждаят от

...
Снимка: БулфотоОколо 20% от заразените с коронавирус се нуждаят от
Коментари Харесай

Доц. Кунчев за бума на COVID-19 у нас: Бройката на заразените ще расте

Снимка: Булфото

Около 20% от инфектираните с ковид се нуждаят от здравна помощ. 5% имат потребност от хоспитализация. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, написа Novini.bg.

" Дълго време можем да издържим с 500 новозаразени на ден. Все още имаме огромен запас, само че това не значи, че няма да има области без сериозни миг. Такава да вземем за пример е Бургас ", разкри доцент Кунчев. 

" Всички ограничения са " на масата " - обикновено е, всички европейски страни разискват и вкарват стягане. Но както се сподели, нови крайни ограничения няма да има. Защо да има нови ограничения, откакто могат да се съблюдават обикновените - да не се събираме, да носим маски на закрито. Не се постановат нови ограничения, а съблюдаване на сегашните ", безапелационен бе той. 

" Мерките се вземат когато нещата стартират да стават по-страшни ", добави доцент Ангел Кунчев. 

" След 10-ия ден, инфектираните не са рискови на 99%.Това се случва когато човек е инфектиран, само че няма признаци, сочат изследванията ", разкри основният държавен здравен контрольор. 

Силната отмалялост, температура, кашлица, затруднено дишане, зной, загуба на аромат и усет, са признаците на COVID-19, напомни доцент Ангел Кунчев.

Все още електронно направление няма. Но, в случай че персоналният доктор реши по телефона, може да ви извика за направление за PCR тест в ненатоварено време или непосредствен да го одобри, съобщи основният държавен здравен контрольор. 

Ще има растеж на инфектираните. Вярват или невярват в ковид - дано всеки се пази и носи маска. А тези, които не имат вяра - да дойдат в " Пирогов ", даваме 1000 лева на доброволец, безапелационен бе Кунчев. 

На 200 км от нас (Черна гора) има 13 пъти повече инфектирани от България. Ако се съпоставяме, то в допустимо да имаме по 9000 инфектирани дневно, съобщи основният държавен здравен контрольор. 

Доц. Ангел Кунчев разяснява, че нови тестванията ще демонстрират за 20 минути дали човек има ковид или някой от видовете грип. Той добави, че министри се изследват за COVID-19 когато има позитивен във ведомството.

Българските пациенти ще се лекуват с " Ремдесивир " и кортикостероидът " Дексаметазон ", като от първото лекарство имаме 3000 дози. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР