Снимка: БулфотоМинистерството на външните работи на Република България ще отпусне

...
Снимка: БулфотоМинистерството на външните работи на Република България ще отпусне
Коментари Харесай

Правителството отпуска спешна финансова помощ от 200 000 лева на Албания

Снимка: Булфото

Министерството на външните работи на Република България ще отпусне незабавна филантропична финансова помощ от 200 000 лв. на Република Албания за превъзмогване на вредите от опустошителното земетресение.

Средствата са в границите на бюджета, избран за помощ за развиване, и ще бъдат утвърдени на утрешното съвещание на Министерския съвет, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи, представен от Novini.bg.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева проведе телефонен диалог с и.д. министър на външните работи на Република Гент Цакай, който от името на премиера Еди Рама и от свое име изрече своите най-искрени благодарности към премиера Бойко Борисов и към българския народ да съболезнованията и изразената подготвеност за помощ.

Цакай осведоми министър Захариева за организацията и хода на избавителните интервенции и благодари още един път за финансовата помощ от страна на България и за готовността избавителни екипи на Министерство на вътрешните работи да се включат на място в издирването на затрупани хора.

По предписание на министър Захариева в посолството ни в Тирана е образуван спешен щаб, дипломатите ни са в непрекъсната съгласуваност с останалите задачи на Европейски Съюз в страната, както и с сътрудниците от албанското Министерство на външните работи.

До момента български жители не са звъняли за подпомагане нито в посолството, нито в ситуационния център на Министерство на външните работи.

Нашите сънародници може да се свързват непрекъснато с посолството ни в Тирана на телефони +355 4 22 33 155 и +355 4 22 32 906, както и в ситуационния център на Министерство на външните работи на телефон 948 2404.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР