снимка БулфотоКв. Факултета се вдигна на протест. Близките настояват виновникът

...
снимка БулфотоКв. Факултета се вдигна на протест. Близките настояват виновникът
Коментари Харесай

Кв. Факултета се вдигна на протест. Искат наказание за виновника, причинал смъртта на 16-годишното момче

снимка Булфото

Кв. " Факултета " се подвигна на митинг. Близките упорстват виновникът за гибелта на 16-годишното момче да се откри и накаже. Освен това те желаеха и оставката на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, заяви Нова тв.

Днес беше погребението на момчето. А по-рано денем бе подадена и първа оставка след трагичния случай. Главният проектант на регион „ Триадица ” Иван Шишков си потегля от поста, поради непозволено захранен с ток павилион.

За оставката заяви кметът на регион " Триадица ". Главният проектант не беше на оповестената конференция. На нея стана ясно, че той се отдръпва като честен акт. Иван Шишков заема поста като основен проектант на " Триадица " от 2008г. Причината за оставката е служебната записка, посредством която един от павилионите е получил позволение да получава ток. Именно противозаконният кабел от нея стана причина за гибелта на момчето. 

Главният проектант на регион „ Триадица ” бил в отпуск, когато един от павилионите получил позволение да се зарежда с ток нелегално. Със служебна записка. Екип на NOVA потърси управителя на компанията, който е посочен в служебната записка. Не съумяваме да се свържем по телефона, а на адреса на една от компаниите му екипът говори с жена, която не отваря вратата и твърди, че там няма офис. 

Въпреки, че са оповестени за противозаконни, два от петте павилиона на тротоара са плащали наем на общината. Той е бил 300 лева на месец, без Данък добавена стойност. Относно изказванието на Столичната община, че е изискана информация за противозаконните обекти с 6 писма в последните месеци, само че отговор не е бил получен, кметът на регион „ Триадица ” твърди, че са дали отговор. Незаконните павилиони не били упоменати в тях.  

От Столичната община дадоха отговор, че в едно от писмата се упорства за инспекция на павилионите с изтекли разрешителни. Към тях спадали и тези в региона на случая. Междувременно от „ Триадица ” потвърдиха, че през последните седмици, шахтата е отваряна неведнъж. 

С искане за правдивост, след погребението на Людмил през днешния ден, околните му се събраха на митинг.  Проверките по случая не престават. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР