Снимка БулфотоЖп компанията напоследък влудява хората в Родопите и стотици

...
Снимка БулфотоЖп компанията напоследък влудява хората в Родопите и стотици
Коментари Харесай

Офнюз: БДЖ предпочете да спре влак, отколкото да даде 4800 лв. за ремонт

Снимка Булфото

Жп компанията в последно време влудява хората в Родопите и стотици туристи като анулира постоянно влакове по линията на теснолинейката Септември-Добринище поради липса на здрави локомотиви. А най-невероятното е, че със напълно малко пари въпросните влакчета още веднъж могат да потеглят. Става дума за 4800 лв.!, пише  offnews.bg. 

Откъде идва въпросната цена на ремонта?



След като БДЖ стартира да стопира влаковете по най-живописната жп линия у нас, в обществените мрежи настана всеобщо неодобрение. Още повече, че преди няколко години превозвачът към този момент се опита един път да я закрие. Затова и мнозина се запитаха какъв брой пари са нужни, с цел да се ремонтират теснорелсовите влакчета.

А мениджърът на частният жп цех " Експрес Сервиз " Цветелин Колев разгласява офертата за въпросния ремонт.

" БДЖ Пловдив (които са принципал на Септември) от няколко месеца ни занимават да им вършим предложения за поправки на тази серия 75. Естествено, в тяхното хранилище Септември просто нищо не могат да създадат и вярно са се насочили към нас. Ето я офертата, която персонално съм им написал преди 2 месеца - познайте дали има резултат ", написа той.

От документа се вижда, че частният цех още на 15 май т. година е предложил на БДЖ цена като за другар за шлайфането на колянов вал. Въпреки това националният транспортьор не се е възползвал от нея.

" После - кажете кой е отговорен. Насила ли да им вършим ремонтите ", споделя Колев.

Русенският цех " Експрес Сервиз " е покрит с работа и никога не е опрял до ремонта на въпросния колянов вал. Там като се изключи че се правят поправки на локомотивите на съвсем всички частни български и румънски жп превозвачи, се създават и маневрени машини. Локомотиви от предприятието работят в Швейцария, Франция, Германия, Англия и десетки други страни по света. Русенски са и влакчетата, които употребява софийското метро за маневрите си.

Влаковете по теснолинейката обаче ги стопира същото това БДЖ, което в последно време се хвали, че имало цялостни банкови сметки. А те пък се пълнят не от различен, а от данъкоплатците, които рядко или в никакъв случай не са били клиенти на жп превозвача.

По-късно от БДЖ прецизираха, че са получили доста по-ниска оферта за шлайфането на коляновия вал от варненска компания и се очаквало до две седмици ремонтът на въпросния локомотив да завърши.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР