Снимка БулфотоГен. Цанко Стайков обяви важна новина за черната кутия

...
Снимка БулфотоГен. Цанко Стайков обяви важна новина за черната кутия
Коментари Харесай

Ген. Цанко Стойков: Черната кутия на падналия изтребител МиГ-29 все още е в България

Снимка Булфото

Ген. Цанко Стайков разгласи значима вест за черната кутия на падналия български изтребител. Черната кутия на падналия изтребител МиГ-29 към момента е в България.

Това заяви командирът на Висш съдебен съвет ген. Цанко Стойков пред Българска национална телевизия, откакто връчи дипломите на офицери от компетентност " Стратегическо управление на защитата и въоръжените сили " във Военната академия.

Трагичният случай, при който почина водачът на изтребителя Валентин Терзиев, се случи на 9 юни. МиГ-ът падна в намерено море край Шабла. Това стана при осъществяване на задача по отстрел на светеща парашутна цел.

Ген. Стойков изясни, че кутията има провали от удара в морето и заради тази причина е компрометирано наличието й. Генералът чака в близко бъдеще тя да замине за Русия, само че към този момент има " някакви процедурни проблеми по нейното изпращане ".

" Наистина периодите бяха планирани, без да бъдат известни усложненията, които ще се получат с изпращането ѝ в Руската федерация. Точно какви са те - аз не мога да кажа и не мога да разясня. Разбирам тъгата и всички съпътстващи усеща, които провокира тежката загуба ", разяснява ген. Стойков.

На въпрос какви ще бъдат подхванатите дейности по отношение на хората, които са насочвали самолета, и които са давали инструкции към водача да снишава на ниска височина шефът на Военновъздушни сили отговори по този начин:

" Ние получихме резултатите от инспекцията към Военна полиция и там прочетохме какви са техните изводи. Аз не мога да кажа нищо повече от това. От тук нататък текат и други инспекции с изключение на тази, която беше обвързвана с инспекцията от Инспекцията за сигурност на полети към Военна полиция. Предполагам, че откакто завършат тези инспекции, ще има и някакви подхванати ограничения. "

От съветска страна към момента тече инспекция на екипа, който би трябвало да занесе за разбор черната кутия на разрушилия се в Черно море български изтребител, посочи в коридорите на Народното събрание пък служебният министър на защитата Георги Панайотов.

По думите му това са вътрешни процедури на Руската федерация, с които България би трябвало да се съобрази. Министърът изясни, че към момента тече прокурорско следствие на дейностите на хората, които са управлявали полета по време на нощното обучение край Шабла, написа

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР