Снимка БулфотоДвама шофьори, които потеглили с паркираните на слънце автомобили,

...
Снимка БулфотоДвама шофьори, които потеглили с паркираните на слънце автомобили,
Коментари Харесай

Пловдивчанин измери 47 градуса в колата, паркирана на слънце

Снимка Булфото

Двама водачи, които потеглили с паркираните на слънце коли, стигнаха до Спешното през вчерашния ден. Мъжете се почуствали зле. И двамата обаче съумели да спрат на безвредно място и да повикат спешна помощ. Пред лекарите единият признал, че когато се качил в колата, тя била като пещ. Термометърът на таблото показвал 47 градуса. Човекът пуснал стремително климатика с вярата, че бързо ще се разхлади, написа Марица.

В този миг обаче му прилошало и се наложило да позвъни на тел. 112. Лекарите напомнят, че внезапната промяна на температурата от горещо в студено или назад също е доста рискова за организма и би трябвало да се заобикаля. 

На повече от 40 сигнала за припаднали в топлото време реагираха единствено до 17 часа през вчерашния ден екипите на Спешна помощ в Пловдив. Температурата в града стигна 33 градуса на сянка, а на слънце беше нетърпимо. Въпреки предизвестията на лекарите хората със здравословни проблеми да не излизат на открито в следобедните часове, мнозина са го сториха, очевидно подмамени от приятната студенина сутринта.

Горещините обаче са изключително рискови за хората, претърпели сърдечносъдови произшествия - инсулти, инфаркти, хипертонични рецесии, колапси. За шанс през вчерашния ден не се е стигнало до случаи с съдбовен край. Повечето припаднали са изписани, откакто са получили лекарска помощ. Най-много сигнали са пристигнали за възрастни хора, които се редели на опашки по пазарите, и клиенти на градския превоз, чакали автобуса в жегите. 

Според синоптичната прогноза в края на седмицата се чака захлаждане. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР