Снимка: БулфотоДоц. Ангел Кунчев заплаши, че ако българите не спазват

...
Снимка: БулфотоДоц. Ангел Кунчев заплаши, че ако българите не спазват
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Или обществото ще спазва мерките, или преминаваме към нови, значително по-строги

Снимка: Булфото

Доц. Ангел Кунчев заплаши, че в случай че българите не съблюдават наложените противоепидемични ограничения, ще бъдат принудени да вкарат по-строги такива.

амираме се в обстановка, в която би трябвало да вземем доста значимо решение. Или като общество осъзнаваме тежестта и съблюдаваме ограниченията такива каквито са, или прекосяваме към нови, доста по-строги ограничения, каквито има в съвсем цяла Европа ", съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на постоянния брифинг по отношение на разпространяването на ковид у нас.

България е на второ място по смъртност на Балканския полуостров и на трето място в Европейски Съюз по този индикатор.

" Обстановката в София е комплицирана, само че не е на равнище, в което да сме безпомощни. Болниците са готови и заредени ", съобщи шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

Той също прикани за съблюдаване на ограниченията.

" Правим всичко, което е по силите на системата, всички ще бъдат прегледани, само че спазвайте ограниченията, носете маските. Правят се антигенни проби, излизат позитивни, а по-късно хората не желаят да вършат PCR, крият се, не престават да заразяват околните и близките. Нека обществото бъде отговорно към себе си и към нас ", прикани проф. Балтов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова от своя страна съобщи, че грижата й е да не се оставят хората без лекуване. По думите й ограниченията на публичните места в София се съблюдават, имало дни без нито една санкция.

Според нея по никакъв метод не трябва да се отслабват ограниченията в София, пише .
 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР