снимка: БулфотоДо този момент първа доза от ваксина срещу коронавирус

...
снимка: БулфотоДо този момент първа доза от ваксина срещу коронавирус
Коментари Харесай

Протест до резиденцията на премиера Борис Джонсън

снимка: Булфото

До този миг първа доза от ваксина против ковид са получили 88 % от всички пълнолетни жители на страната, а с две дози са 69,5 на 100.

Няколко хиляди съперници на продължаващите във Англия анти Коронавирус ограничавания се събраха на протест в центъра на Лондон, съобщи ТАСС. Колоната мина от площад " Трафалгар " по улица " Уайтхол " до резиденцията на премиера Борис Джонсън на " Даунинг стрийт " 10, където образуваха кордон.

По пътя на шествието бяха ситуирани голям брой служители на реда. По чиновници на реда бяха хвърлени няколко пластмасови бутилки и други дребни предмети, само че те не дадоха отговор на провокациите. Повечето протестиращи обаче прекосяваха спокойно, а някои от тях бяха довели със себе си дребни деца, предава Стандарт. 

Въпреки че официално управляващите анулираха всички ограничавания в Англия на 19 юли, жителите би трябвало да се подчиняват на редица условия поради комплицираната епидемиологична конюнктура. В бъдеще все по-често ще се постанова показване на имунизационен паспорт, в лондонския превоз носенето на маски остава наложително, както и за почитателите на спортни мероприятия.

Заразените с Коронавирус би трябвало да се самоизолират за 10 дни. Изолацията е наложителна и за контактните със инфектирани.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР