Снимка БулфотоДжонсън иска да отиде в Шотландия, за да благодари

...
Снимка БулфотоДжонсън иска да отиде в Шотландия, за да благодари
Коментари Харесай

Борис Джонсън има планирано за днес посещение в Шотландия

Снимка Булфото

Джонсън желае да отиде в Шотландия, с цел да благодари персонално на личния състав, борещ се против COVID-19,

Британският министър председател Борис Джонсън има планувано за през днешния ден посещаване в Шотландия, само че първият министър на Шотландия Никола Стърджън съобщи, че в изискванията на пандемията тази аудиенция не е наложителна.

Стърджън сподели, че „ не е въодушевена “ от проектите на Джонсън и че водачите би трябвало да съблюдават същите правила, каквито изискват от необятната общност.

Британският министър за Шотландия Алистър Джак разяснява във връзка на думите на Стърджън, че „ Джонсън ще отиде където е належащо в границите на значимата му работа за оправянето с пандемията “.

А от „ Даунинг стрийт “ настояха, че е значимо „ министър председателят да бъде видян и наличен “ по време на пандемията. Говорителят на премиера не заяви детайлности за визитата, само че също акцентира на чисто физическата значимост той да бъде представител на английското държавното управление.

Според предварителни сведения Джонсън желае да отиде в Шотландия, с цел да благодари персонално на личния състав, борещ се против COVID-19, макар лозунга „ Стойте по домовете си! “ по време на локдауна в цялата страна.

На постоянния си брифинг в Единбург Стърджън акцентира, че не споделя, че Джонсън е нежелателен в Шотландия. Тя добави, че хора като нея и Джонсън би трябвало да са на работа по аргументи, които хората ще схванат, а не да кръстосват страната.

„ Наше обвързване е да даваме образец “, посочи Стърджън. От „ Даунинг стрийт “ дефинираха като „ нелепости “ изказванията на шотландски националисти, че визитата на Джонсън е „ обезсърчителен опит да поддържа съюза “, след последните анкети, които демонстрират, че болшинството шотландци са за самостоятелност.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР