Снимка БулфотоЧетирима депутати от групата на ДПС изпращат писмо до

...
Снимка БулфотоЧетирима депутати от групата на ДПС изпращат писмо до
Коментари Харесай

ДПС прати писмо до Бойко: Борисов да реши проблемите си с мъничките коалиционни партньори

Снимка Булфото

Четирима депутати от групата на Движение за права и свободи изпращат писмо до премиера Бойко Борисов, с което показват недоволството си от обстоятелството, че предложенията им промени в Закона за държавния бюджет за 2019 година не са били подложени на разискване и гласоподаване, оповестява Канал 3.

Под писмото стоят подписите на ръководителя на групата Мустафа Карадайъ, както и на народните представители Йордан Цонев, Делян Пеевски и Халил Летифов, които внесоха предложенията за безвъзмездни детски градини, ремонт и градеж на нови, както и диференцирана Данък добавена стойност ставка за книгите и учебниците. Законодателната им самодейност обаче остана без разглеждане с аргумента, че излиза отвън обсега на признатия на първо четене закон, в който бе залегнало само намаляването на партийните дотации от 11 на 1 лев.

" В писмото си споделяме, че ние отхвърляме да повярваме, че във импортиран персонално от министър-председателя Закон за изменение на Закона за бюджета, грижата за българските деца може да бъде отвън него. Призоваваме да реши съдружните си проблеми по този начин, че да не бъдат в ущърб на българските деца, науката, културата и образованието “, настоя Йордан Цонев.

" Мъничкият съдружен сътрудник е изискал това отсрочване с аргумента, че това било в тяхната смяна и не можело Движение за права и свободи да прави такива оферти. Днес в изказване от трибуната споделих, че политическите хрумвания нямат патент, а са притежание на цялата общност. Второ – не е добре институция като българския парламент, която с толкоз невисок рейтинг, да прави процедурни хватки в ущърб на обществото “, добави още Цонев по връзки на отсрочените промени.

Той разкритикува водачът на НФСБ Валери Симеонов поради изказванието му, изказано в телевизионно изявление, че парламентарните съвещания сред ГЕРБ и Движение за права и свободи подменят вота на гласоподавателите. " Да напомня на мъничкия съдружен сътрудник, че вотът на гласоподавателите от последните европейски избори демонстрира друго. Показва тяхното смаляване и изчезва “, разяснява Цонев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР