Снимка: БулфотоБългария няма да признае референдум в конфликтите зони в

...
Снимка: БулфотоБългария няма да признае референдум в конфликтите зони в
Коментари Харесай

РАДЕВ ОБЯВИ: България не признава референдумите в ДНР и ЛНР за присъдиняване към Русия

Снимка: Булфото

България няма да признае референдум в споровете зони в Украйна, където се водят военни дейности. Това разгласи президентът Румен Радев след консултативната среща, на която бяха разисквани последствията за сигурността, стопанската система и обществена сфера от ескалацията на войната в Украйна.

„ Недопустимо е три десетилетия след Студената война още веднъж да се разиграва нуклеарната карта. Колкото и неуместно да звучи, тази опасност не би трябвало да бъде подценявана. Референдуми в зона на бойни дейности, където падат снаряди, са цялостен парадокс и България няма да ги признае ", съобщи президентът.

„ Още от първите часове на войната заклеймихме съветската експанзия като изрично неприемлива. От първия ден призоваваме за преустановяване на бойните дейности и за спокойно споразумяване на спора със средствата на дипломацията. За страдание стремежът към военна победа непременно заглушават апелите за мир. Оръжията надвиват над разсъдъка “, уточни президентът. И добави, че евентуалната ескалация на войната в Украйна ще увеличи интензитета на бойните дейности и е опасност за сигурността с мъчно възможни последствия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР