Снимка: БулфотоВ този вирус има някакъв лабораторен принос, тунингован е.

...
Снимка: БулфотоВ този вирус има някакъв лабораторен принос, тунингован е.
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Има някаква лабораторна намеса в този вирус, тунингован е

Снимка: Булфото

" В този вирус има някакъв лабораторен принос, модифициран е. Нищо обвързвано с вирусологията досега не се отнася до него. Досега болестта се е самоограничавала, откакто коронавирусите са изчезвали ".

Това съобщи в ефира на " Нова телевизия " шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов, написа.

Към момента потенциалът на „ Пирогов ” е напълнен, заяви той и добави, че е разтревожен от това по какъв начин сътрудниците му работят.

" През последните два месеца всички бяха по-спокойни, всички се отпуснаха. Решиха, че тези неща са минали и че надали не остава някаква опашка. Виждате, че от началото на октомври случаите набъбнаха, само че това не докара до активизиране на всички сътрудници, които работят в системата ”, разяснява шефът на " Пирогов ".

Според него това е един от по-големите проблеми на медиците, защото има случаи, които не могат да бъдат прихванати от PCR проби. Той е на мнение, че тези хора са рискови за здравната система. Проф. Балтов изрази предпочитание да се акцентира на най-важните ограничения сега. Според него медиците, които работят в Коронавирус отделения, са по-защитени, тъй като са по-добре екипирани и знаят, че са в рискова среда.

„ Останалите сътрудници, които работят в другите отделения, за жалост, са се поотпуснали и не взимат задоволително съществени ограничения. Според мен те би трябвало да носят по-сигурни маски – както пациентите, по този начин и всички, които ги обслужват ”, предлага проф. Балтов.

Директорът на „ Пирогов ” посочи, че евентуално пред болничното заведение още веднъж ще бъдат сложени два фургона за тестване на евентуално инфектирани с ковид. В момента в двора на лечебното заведение работи единствено един. Към момента потенциалът на „ Пирогов ” е напълнен. В рамките на последната седмица има двойно повишаване на случаите - 68 случая, от които 4 са в Реанимация.

В момента 4-те лечебни заведения за коронавирус са със напълнен потенциал, а има към 100 лечебни заведения, които дават отговор за лекуването на софиянци. Те би трябвало да поемат своя дял от битката с вируса, разяснява Балтов и добави - Не може болница със 700 кревати да отделя 10 за лекуване на ковид.

„ За страдание, не можем да поемаме повече пациенти. В последна сметка ние не лекуваме единствено ковид. „ Пирогов ” поема извънредно тежкия травматизъм на София и на страната ”, добави проф. Балтов. Според него следва отварянето на нови спомагателни отделения. Той увери, че в " Пирогов " има задоволително лекари.

" Те обаче са извънредно изтощени. Това са 6 месеца непрекъснат труд. За страдание доста малко са доброволците, които влизат в отделенията за ковид ", уточни шефът на болничното заведение.

Според Балтов ограниченията са задоволителни, само че би трябвало да се съблюдават. Той насочи отговорността за разпространяването на болестта към локалните спешни щабове и РЗИ-та. Той уточни, че локалното ограничаване е най-важно сега и заяви, че има информация за извършен на панаир в Търговище. Според него той е повода за взрив на инфектираните в региона. Такъв се вижда в последните дни в Сливен.

" Ако по този начин продължава би трябвало да се замислим какво стана в Италия, Испания и други страни - ще би трябвало да избираме кого да лекуваме ", сподели Балтов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР