Снимка: БулфотоПремиер, който няма подкрепа в парламента, ще бъде всеки

...
Снимка: БулфотоПремиер, който няма подкрепа в парламента, ще бъде всеки
Коментари Харесай

Калфин: Премиер, който няма подкрепа в парламента, ще бъде всеки ден с оставка в джоба

Снимка: Булфото

" Премиер, който няма поддръжка в Народното събрание, ще бъде всеки един ден с оставката си в джоба ". Това съобщи Ивайло Калфин за претендента на ИТН Пламен Николов.

" Правителство най-вероятно ще има, само че от там нататък стартира сложното време на парламентарната работа ", разяснява в " Денят стартира " някогашният вицепремиер по външните работи и министър на труда.

Според него държавното управление може да изкара и дълго време и даже цялостен мандат, само че не и без правенето на взаимни отстъпки. По думите му, нито една от париите в Народното събрание няма интерес да отиде на нови избори.

" Когато искаш да правиш държавно управление на малцинството без да имаш ясна стратегия какво тъкмо би трябвало да поддържат останалите, освен обособени политики, без да направиш едно изцяло болшинство, няма по какъв начин да се получи ", сподели Калфин.

Как се правят оценка предлагането за министър председател и ходовете на " ИТН "

Той разяснява и претендента на " ИТН " за министър-председател. Калфин изясни, че въпреки да не го познава, Пламен Николов ще се окаже в една доста сложна обстановка, поради неналичието на парламентарно болшинство.

" Премиер, който няма поддръжка в Народното събрание, ще бъде всеки един ден с оставката си в джоба и на прага да си тръгне. Той не може да прави дълготрайни политики - нещо да го започнеш и да го свършиш. Това ще бъде ръководство ден за ден ", сподели Калфин.

Задочни разногласия: Политически конфликт на тематика " Кабинет "

По думите му обективният интерес е да има държавно управление. Въпросът не е в това дали то ще се сътвори, а по какъв начин ще работи.

" След тази поддръжка, изключително с държавно управление на малцинството, парламентарната група на " ИТН " ще попадне в един капан, в който за всяко гласоподаване, ще би трябвало да върви и да търси да събира гласове. И това става с взаимни отстъпки, което значи че те оттук насетне влизат в една безкрайна работа с взаимни отстъпки ", сподели Ивайло Калфин.

Ивайло Калфин разяснява и тематиката за приходите и пенсиите.

" В България, в случай че погледнем генерално тематиката, обвързвана с приходите и пенсиите, то те би трябвало да се усилват и да се усилват бързо, тъй като ниските към момента приходи в България водят до доста проблеми - в това число приключване на работна ръка, обществени проблеми и така нататък ", изясни той.

Социалните сътрудници реализираха единодушие по актуализацията на бюджета

Според Калфин тематиката за увеличението на приходи е смислена и не коства наложително пари, а предлагането на служебното държавно управление по проблема е доста положително.

" Това е по-справедлив метод, тъй като той дава тежест на година стаж. При изчисляването на пенсиите също не би трябвало да се не помни кое да се направи първо и кое по-късно ", добави още Ивайло Калфин.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР