Снимка Булфото, архивЗатварят и домашните птици заради зараза. Забранява се

...
Снимка Булфото, архивЗатварят и домашните птици заради зараза. Забранява се
Коментари Харесай

И домашните птици в Разградско няма да излизат извън дворовете - заради птичия грип

Снимка Булфото, списък

Затварят и домашните птици поради болест. Забранява се на стопаните в област Разград, отглеждащи домашни птици да ги пускат отвън двора, а водоплаващите - във водоеми, населявани от диви и прелетни пернати, съобщи ". 

Ограничението е част от превантивните ограничения против птичия грип, разпоредени от Областната епизоотична комисия, оповестиха от Областна администрация. 

Заседанието е свикано поради данните за повишаването на случаите на болестта по дивите птици в Западна Европа и предстоящата им миграция, в това число и към България. 

Сред другите подхванати ограничения са стерилизация на влизащите и излизащите транспортни средства в птицевъдните ферми, прилагане на персонални защитни средства от личния състав, предотвратяване на фуража от контакт със свободно живеещи птици. 

Собствениците на птицевъдните ферми и стопаните се задължават да уведомяват обслужващия обекта ветеринарен доктор или кмета при повишена заболеваемост или смъртност при птиците. 

Разпоредено е също да се проведат неотложно съвещания на Общинските епизоотични комисии и да се набележат съответни ограничения, с цел да не се допусне болестта да засегне птицевъдството, което е мощно развито в района.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР