Снимка Булфото, архивЗа Конституция и промени можем да говорим само

...
Снимка Булфото, архивЗа Конституция и промени можем да говорим само
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: С под 20% легитимност няма как да пипаш Конституцията

Снимка Булфото, списък

За Конституция и промени можем да приказваме единствено когато има нов законен парламент, с под 20% легитимност на настоящето Народно заседание няма по какъв начин да пипаш Конституцията. Това сподели в изявление за Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Още повече – две от огромните партии в Народното събрание не го поддържат. То явно се изпразва от наличие. явно е единствено някакво отсрочване и печелене на време. Може ли да променяме Конституция с един плаващ кворум, с който не е ясно дали на следващия ден ще има съвещание, или не? Говорим за промени в Конституция и Избирателен кодекс в прорез с всички европейски правила. Има си разстояние в месеци – какъв брой време преди постоянни избори не трябва да се пипат изборни кодекс. Всичко това се подценява с една едничка цел – всеки ден ни е от изгода да останем във властта “, добави тя.
Според вицепрезидента антиправителствените митинги съумяват, макар че към момента подадена оставка няма.

„ Той съумява, тъй като печели публичните благосклонности на хората. Аз пътувам освен с НСО. Ходя по улиците, виждам и слушам какво ми споделят хората. Да, естествено е някои да се опасяват, тъй като сега в страната няма непоклатимост, няма вероятност, не знаем какво ще се случи в идващите месеци, даже отвън митингите. Имаме ли изясненост по какъв начин ще участваме на интернационалната сцена, тъй като там те одобряват като законен единствено в случай че имаш вътрешнополитическа непоклатимост? В момента я няма, тъй като държавното управление не е политически законно в очите на жителите си “, уточни Илияна Йотова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР