Снимка Булфото, архивУчастието на Григор Димитров на турнира в Мексико

...
Снимка Булфото, архивУчастието на Григор Димитров на турнира в Мексико
Коментари Харесай

Григор приключи в Акапулко след загуба от 120-ия в света

Снимка Булфото, списък

Участието на Григор Димитров на шампионата в Мексико завърши. Най-добрият ни тенисист отпадна от Abierto Mexicano Telcel от категорията АТР 500 с награден фонд 1 млн. $ след загуба от квалификанта Лоренцо Музети с 4:6, 6:7 (2) на 1/4-финалите. Димитров избави шест мачбола в края, само че трябваше да одобри изненадващата загуба.

Така в борба за място на финала 120-ият в международната класация Музети ще се изправи против номер 1 в схемата Стефанос Циципас. Гъркът доближи до полуфиналите след триумф в три сета над седмия подложен Феликс Оже-Алиасим - 7:5, 4:6, 6:3. В другия полуфинал ще се изправят в напълно немски конфликт Александър Зверев и Доминик Кьопфер, написа Спортал.бг.

Първи сет 
Музети заложи на главното си оръжие - сервиса, още през цялото време и съумя да завоюва първия гейм след непредизвикана неточност на българина. Във втория италианецът стигна до три точки за пробив, които Григор отрази и стигна до геймбол, само че не съумя да затвори частта от първите два опита. В последна сметка той не разреши да бъде продънен и изравни резултата. В третия гейм българинът поведе, само че по-късно във значими моменти се пропука и разреши на Музети да завоюва гейма след ас и офанзива при мрежата. 

В четвъртия гейм Димитров позволи две двойни неточности и се сложи в затруднена обстановка при 15:40. Този път обаче той не съумя да се измъкне и първият пробив в мача стана факт.

В последвалия гейм Григор Димитров стигна до точка за пробив, само че не съумя да се възползва. Така италианецът се приближи до продобиване на първия сет, откакто поведе с 4:1. В шестия гейм Димитров принуди италианеца да заиграе от дъното на корта, което се оказа печеливш ход, защото противникът прати топката два пъти в навън и частта отиде на сметката на българина. Пробивът беше върнат в седмия гейм. Димитров завоюва първите две точки при подаването на италианеца, след което се стигна до негова неточност и топка в мрежата. Музети още веднъж сервира нападателно, което докара до нова точка за пробив. Последва неточност на 19-годишният Музети от форхенд и Григор върна пробива. В крайъгълния осми гейм Григор стигна безапелационно до равнене в резултата, като затвори частта на 15.

Григор поведе в деветия гейм с виртуозно осъществяване на сечен бекхенд, като съумя да изненада противника си. Италианецът още веднъж заложи на мощното си оръжие, като пласира положителни сервиси и поведе в резултата, като в последна сметка поведе с 5:4. Българинът сервира за оставане в сета. Италианецът завоюва първата точка, само че по-късно на два пъти прати топката в мрежата. Нови неточности на българина разрешиха на италианеца да стигне до сетбол. Първият беше отразен, само че по-късно при опит да трансферира Музети, Григор прати топката в навън и даде нов късмет на италианеца, който поведе в сетовете след неточност от форхенд на българина.
 

Втори сет 
Италианецът се възползва от две следващи неточности на българина и поведе. Последва замяна на геймове, като и двамата тенисисти завоюваха подаванията си. Така се стигна до петия гейм, когато Григор реализира пробив и поведе за първи път в мача.

Григор сервира за затвърждаване на пробива, само че позволи италианецът да поведе с две точки. Българинът " раздвижи " италианеца по корта и стигна до равнене против по-младия с 10 години от него Музети. Стигна се до 40:40 и преимущество на противника, който получи късмет да върне пробива, което стана факт. 

Григор сервира за затвърждаване на пробива, само че позволи италианецът да поведе с две точки. Българинът " раздвижи " Музети по корта и стигна до равнене против по-младия с 10 години от него противник. Стигна се до 40:40 и преимущество на съперника, който получи късмет да върне пробива, което стана факт. Италианецът затвърди пробива и се приближи до продобиване на мача. Грешките на Григор дадоха убеденост на италианеца. Българинът започва осмия гейм с непредизвикана и двойна неточност, само че по-късно откри играта си и възвърне равенството.

В деветия гейм Музети предприе повече опасности при офанзивите си, което му се отплати и той се прибижи на гейм от достигането до полуфинал. Григор сервира за оставане в сета и мача, само че италианецът стигна до три мачбола, които бяха отразени от българина. Димитров избави и мачбол номер 4. Григор стигна до преимущество в гейма, последвано от неточност на Музети и тъждество в геймовете 5:5. Българинът изпусна самодейността в 11-ия гейм и италианецът завърши гейма с ас. В решителната част Григор стигна до две точки за пробив и тайбрек, след което опита технично отиграване, само че топката напусна корта. Последва маратонски гейм, в който самодейността преминаваше ту от едната, ту от другата страна на мрежата. След пет избавени мачбола в мача, Григор докара сета до тайбрек.

В него Григор поведе, само че позволи поврат и при 2:5 като че ли се съобщи, като прати топката в мрежата. Така италианецът стигна до четири мачбола. Той пропусна първия, само че при втората опция не сгреши и по този начин се класира за първия си полуфинал в шампионат от ATP 500, до момента в който Григор Димитров ще би трябвало да се концентрира върху идващото си присъединяване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР