Снимка Булфото, архивПроблем по границата с Турция, след като южната

...
Снимка Булфото, архивПроблем по границата с Турция, след като южната
Коментари Харесай

Стотици български камиони не могат да излязат от Турция

Снимка Булфото, списък

Проблем по границата с Турция, откакто южната ни съседка вкара условие за заплащане на всички санкции преди овакантяване на страната. Превозвачи се оплакват, че има неизясненост за глобите, а голям брой камиони не могат да се приберат в България, предава Нова тв.

По данни на българските превозвачи към този миг стотици камиони чакат и не могат да излязат от Турция. Причината са неплатени санкции. Те обаче се тормозят, че не е ясно защо тъкмо би трябвало да заплащат, тъй като има разминаване сред сумите, които би трябвало да платят на митницата и тези в електронните системи.

Генералното консулство в Одрин ще спомага при проблеми с новата система за заплащания на Граничен контролно-пропусквателен пункт в Турция

Почти всички български камиони се оказват извършители и надлежно длъжници. Но това, което тормози бранша е неяснотата. Ако не платят дължимите суми, колите остават на турска територия.

Българските превозвачи не са срещу заплащането на санкции, само че когато знаят защо и желаят среща на равнище министри на превоза сред България и Турция, които да обсъдят казуса и да намерят решение. Те чакат казусът да бъде решен, в случай че не се служи са подготвени и на протестни дейности.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР