Снимка: Булфото, архивМинистерството на финансите готви миниреволюция в данъците от

...
Снимка: Булфото, архивМинистерството на финансите готви миниреволюция в данъците от
Коментари Харесай

Имате повече от едно жилище? Данъкът за основното скача

Снимка: Булфото, списък

Министерството на финансите готви миниреволюция в налозите от следващата година. Пакетът от законови промени, оповестен от МФ, ще докара до съществени разбърквания в облагането на притежателите на движими и недвижими парцели.

Лоши са новините за притежателите на повече от едно жилище.  Те ще изгубят отстъпката от 50%, която употребяват за налога за главния си дом, написа " Сега ".

По настоящия Закон за локалните налози и такси всеки българин има право на това понижение, без значение какво е благосъстоянието му. Сега ведомството на Владислав Горанов предлага облекчението да остане единствено за хората с едно жилище.

Това значи, че за всички останали следващата година данъчното обвързване за главния апартамент (или къща) ще се удвои.

Логиката на МФ е, че по-богатите нямат потребност от преференции. Освен това имало много случаи на злоупотреби, когато притежател на жилища в разнообразни общини заявява всеки от тях като главно жилище, с цел да заплаща налози на половина.

Ако осведомителните системи на общинските данъчни служби бяха свързани, измами от този вид нямаше да са вероятни, само че за жал електронното ръководство в България се построява прекомерно постепенно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР