Снимка Булфото, архивМинеков раздразни театралните среди като иска да разгледа

...
Снимка Булфото, архивМинеков раздразни театралните среди като иска да разгледа
Коментари Харесай

Минеков: Поискал съм справка за изразходваните от театрите и оперите в страната средства от 2015 година насам

Снимка Булфото, списък

Минеков раздразни театралните среди като желае да прегледа бюджетите им. 

Поискал съм информация за изразходваните от театрите и оперите в страната средства от 2015 година насам. Това сподели пред публицисти в Пловдив служебният министър на културата проф.Велислав Минеков. Като главен проблем в институциите, които са на послушание на Министерството на културата /МК/ той уточни това, че не се е работело както той би желал, написа

Минеков посочи обаче, че е срещнал схващане и нещата на потръгнали с други обороти. Относно театралната сфера добави, че недоволството му е към няколко шефа, които първи са изразили неодобрение. „ За страдание всяка година вършат задължения, които се необясними и всяка година страната опрощава този дълг, а неведнъж не престават да усилват дълга “, разяснява още културният министър. По думите му „ и защото са политически назначения на тях им е опрощавано всичко “. Минеков избегна въпроса дали ще има закриване на културни институции и добави, че ще се срещне с театралните шефове, с цел да обсъдят „ по този начин наречената система театрална промяна и делегираните бюджети “, което по думите му „ носи злощастие “. „ Държавата ще оказва помощ, задължена е, само че до какъв брой?

Затова ги крещя шефовете, добави той. Искам да видя какво се е случвало всяка година, без значение какво е спестявано от обществения взор “, акцентира министърът на културата като добави, че схваща доста добре компликациите от интервала на пандемията. Проф. Велислав Минеков посети в Пловдив Археологическия музей и Голямата епископска базилика. Той ще вземе присъединяване и във възпоменателното честване на 2 юни – Ден на Ботев и починалите за свободата на България в Калофер.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР