Снимка Булфото, архивКогато в началото на 90-те години Доган произнесе

...
Снимка Булфото, архивКогато в началото на 90-те години Доган произнесе
Коментари Харесай

Цонев: Доган се оказа прав, че пътят на България към Европа минава през Босфора

Снимка Булфото, списък

Когато при започване на 90-те години Доган произнесе прословутата фраза, че пътят на България към Европа минава през Босфора всички му скочиха, неразбирайки стратегическата му визия за България. Впоследствие думите му се сбъднаха. Това сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев в декларация от името на група във връзка 15-годишнината от участието на България в НАТО, написа actualno.com.

„ Преди 15 години една стратегическа цел на България стана факт. Да напомним обаче, че това се случи откакто всички политически сили сплотиха напъните си и сложиха това като главен приоритет за осъществяване пред страната, без значение от това кой ръководи “, съобщи Цонев. Той напомни, че при започване на 90-те години, когато доктор Ахмед Доган е произнесъл прословутата фраза, че пътят на България към Европа минава през Босфора.

„ Тогава всички му скочиха, неразбирайки стратегическата му визия за България. Ще напомня какво се случи, когато подадохме своето предпочитание като страна за участие в Алианса. Коя беше първата страна, която ни поддържа за участие в Алианса – Турция. Думите, че пътя на България за Европа минават през Босфора се сбъднаха “, уточни Цонев.

Според него обстоятелствата от историята не могат да бъдат сменени. „ Иде тирада за друго, че днешното време е същото както през 90-те години. Страната е изправена пред нужда да бъдат обрисувани нови стратегически цели, нови цели, зад които да останат всички политически сили и тези, които са в Народното събрание и тези, които са отвън Народното събрание “, сподели още зам.-председателят на Движение за права и свободи.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР