Снимка Булфото, архив12,8 млн. лв. повече за дентална помощ ще

...
Снимка Булфото, архив12,8 млн. лв. повече за дентална помощ ще
Коментари Харесай

12,8 млн. лeвa повече за дентална помощ през 2020 г.

Снимка Булфото, списък

12,8 млн. лева повече за дентална помощ ще има през идната година, откакто Българският лекарски съюз подписа Националния рамков контракт.

Добрата вест е за възрастните хора над 65 години, които ще могат да се възползват от безвъзмездни протези. Те ще заплащат само за труд.

Парите за зъболекарска помощ обаче би трябвало да се усилят още, счита ръководителят на БЗС доктор Николай Шарков, съобщи bTV.

„ Поставихме едно изискване, което не е за първи път. Догодина за здравни грижи, парите за над 18 години да бъдат увеличени. Не може толкоз години този пакет да е все по този начин безпаричен. Гражданите получават 1 обзор и 4 действия, само че те са еднообразни ”, добави Шарков.

Преговорите сред Българския лекарски съюз и страната за това по какъв начин да се харчат парите за здраве – не престават.

Очаква се да бъдат увеличени цените на над 200 клинични пътеки, както и да се даде изясненост по какъв начин ще се регламентира равнището на възнаграждение в бранша, откакто Министерството на здравеопазването даде заричане на медицинските сестри да уреди този въпрос в рамковия контракт.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР