Снимка: БТАСледвайте Гласове в Само на километри от нас, в

...
Снимка: БТАСледвайте Гласове в Само на километри от нас, в
Коментари Харесай

Президентът към 48-о НС: Най-превъзбудените войнолюбци никога няма да хванат оръжие и няма да рискуват живота си, но с лекота залагат държавата и живота на българите.

Снимка: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в

" Само на километри от нас, в Украйна бушува война. Хората, които народът избира да ръководят, са длъжни да осмислят доста деликатно всички вероятни опасности пред страната. Голямата задача пред политическата класа през днешния ден е да опазим България от пожара, който се разгаря. Българските жители и Историята няма да простят на тези, които заради лековерие или изгода тласкат страната във войната.
Като човек, който е наясно с цената на риска, знам, че таман най-превъзбудените войнолюбци в никакъв случай няма да заловен оръжие и няма да рискуват живота си, само че с лекост залагат страната и живота на българите. Правели са го, за жалост, в предишното, някои го вършат и през днешния ден. Искрено се надявам, че сходни войнолюбци ще бъдат малцинство в 48-ото Народно заседание.
Въпреки късия живот на последните парламенти всяко начало е заредено с очаквания и пред вас се открива опцията да оставите почтена диря в историята с проявата на разсъдък, на гражданска отговорност и воля в тези сложни за България и Европа времена ". Това заяви от парламентарната естрада президентът Румен Радев при откриването на 48-ото Народно заседание. 

Държавният глава изрази вяра новото Народно заседание да изведе страната от спиралата на политическа неустойчивост. 
" Нужен е кураж и разсъдък, с цел да се сформира държавно управление, което да поеме отговорност да ръководи във време на тежки тествания. 48-ото Народно заседание е изправено пред редица неотложни въпроси, които следва да бъдат решени от този парламент, без значение какъв брой време ще съществува ", добави Румен Радев. 
„ Парламентарното време е изключително скъпо и гласоподавателите ще се почувстват излъгани, в случай че то бъде удавено в кавги ”, акцентира президентът. Радев изрази вяра държавно управление да бъде формирано бързо, с цел да одобри държавния бюджет, само че увери, че в случай че това не се случи, служебният кабинет има подготвеност да се оправи с тази задача.
Според него хората чакат решения в битката с бедността и ниските приходи. Социалната рецесия влече и растеж на престъпността, като ограниченията би трябвало да бъдат решителни и незабавни, акцентира президентът.
Той акцентира, че до края на годината би трябвало да бъде признат държавният бюджет за 2023 година, и разгласи, че служебният кабинет е подготвен да показа план на подобен. От депутатите изиска да се отнесат към проектобюджета му професионално, а не " предизборно ". Радев съобщи, че държавното управление е създало и законопроектите, засягащи Плана за възобновяване и резистентност, и упорито съобщи, че чака те да бъдат прегледани и признати " в незабавен порядък ". Кабинетът ще показа пред Народното събрание и предложенията си за модернизацията на армията, в това число за закупуване на спомагателни изтребители.
В тази връзка, Радев посочи: " Нека не се опълчва националната сигурност на обществената политика, тъй като без сигурност няма вложения и мощна стопанска система, а също по този начин няма и пълноценна обществена политика. " Това беше явно ориентирано към Политическа партия и Българска социалистическа партия, които подлагаха на критика желанията на служебния кабинет да купи нови бойни самолети, вместо да насочи бюджетните средства към обществени разноски.
Като законодателни цели президентът добави битката с корупцията, казусът с " фактическата недостижимост на основния прокурор ", оправянето със злоупотребата с власт и грубото тъпчене на разпоредбите в всекидневието, да вземем за пример по пътищата от пияни и дрогирани водачи.
Накрая Радев подсети за войната в Украйна и уточни, че главната задача на политиците би трябвало да бъде да пази настрани България от " пожара на войната ". " Българските гласоподаватели и историята няма да простят на тези, които заради лековерие или изгода тласкат страната във войната. Като човек, който е наясно с цената на риска, знам, че таман най-превъзбудените войнолюбци в никакъв случай няма да заловен оръжие и няма да рискуват живота си, само че с лекост залагат страната и живота на българите. Имало ги е преди, за жалост, някои го вършат и през днешния ден ", съобщи президентът. Наскоро той директно упрекна Демократична България точно във войнолюбие, в същия дух е правил мнения и по отношение на Политическа партия.
 

 
Източници: Българска национална телевизия, Нова телевизия, бТВ
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР