Снимка: БТАОтборите на Уругвай и Република Корея завършиха при равенство

...
Снимка: БТАОтборите на Уругвай и Република Корея завършиха при равенство
Коментари Харесай

Отборите на Уругвай и Република Корея завършиха при равенство 0:0

Снимка: Българска телеграфна агенция
Отборите на Уругвай и Република Корея приключиха при тъждество 0:0 в първа среща от група „ Н “ на Световното състезание по футбол в Катар. Двата състава изиграха равносилен конфликт, а уругвайците на два пъти удариха греда, заяви Българска телеграфна агенция.

Първата по-опасна офанзива в срещата бе на сметката на Уругвай в 19-ата минута, когато Федерико Валверде засече положително центриране в наказателното поле на Република Корея, само че прати топката над вратата. Три минути по-късно Луис Суарес също бе неакуратен.

Корейците пропуснаха отлична опция да открият резултата в 34-ата минута. Уи-джо Хван излезе в добра позиция, само че стреля над вратата на съперника, а пет минути по-късно и Ин-бом Хван не съумя да се разпише.

Уругвайците пропиляха най-хубавата си опция за гол през първото полувреме в 43-ата минута, когато Диего Годин, който с глава уцели лявата греда на вратата на Република Корея.

Родриго Бетанкур опита удар от отдалеченост в 55-ата минута, само че бе блокиран от бранител. Дарвин Нунес направи прекрасен пробив в наказателното поле на корейците в 63-ата минута, само че не съумя да откри свободен съотборник. Шест по-късно влезлият като запаса Единсон Кавани също стреля от обещаваща позиция, само че отново защитник на Република Корея се намеси в точния момент.

При офанзива за водения от португалския селекционер Пауло Бенто отбор в 77-ата минута Гуе-сун Чхо прати топката над вратата на Уругвай. Дарвин Нунес пък пропусна още един късмет за уругвайците да осъществят попадение четири минути по-късно.

Уругвайците удариха втора греда в 89-ата минута след доста мощен изстрел на Федерико Валверде от отдалеченост, а малко по-късно Хюн-мин Сон не съумя да даде задатък на Република Корея и резултатът остана 0:0.

Във втория си мач на Мондиал 2022 отборът на Уругвай ще се изправи против Португалия на 28 ноември, а Република Корея ще играе с тима на Гана.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР